Φακές σαλάτα με καπνιστό χοιρινό και μυρωδικά

Posted by mato 22/06/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

 

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΦΑΚΕΣ
100 ΓΡ. ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE ΙFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΟΤΟ
1 ΠΡΑΣΟ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
200 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1/3 Κ.Γ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΠΑΡΗ
4 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΚΛΩΝ. ΡΙΓΑΝΗ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 ΚΛΩΝ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
6 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό. Μεταφέρουμε τη βινεγκρέτ στο μούλτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και χτυπάμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα λαχανικά. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο. Προσθέτουμε τις φακές. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού μαγειρευτούν αφαιρούμε από τις φακές το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ψητό χοιρινό με μυρωδικά και το προσθέτουμε στις φακές. Έπειτα βάζουμε την κάππαρη ξαλμυρισμένη και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 

 

Συνταγή απο το : Chef on Air

 

 

Ετικέτες: Φακές