Πικάντικα μύδια με ρεβύθια

Posted by mato 19/11/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

 

Υλικά συνταγής


4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2  μικρές- baby μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες σε λεπτές φέτες 
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
300 ml λευκό κρασί
2 φλ. τσαγιού βρασμένα ρεβύθια ή έτοιμα σε κονσέρβα (βρασμένα) στραγγισμένα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι πιπέρι
1 κιλό μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
1/2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι

 

Διαδικασία

 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το φινόκιο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε το σκόρδο σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα, ανακατεύοντας και σβήνετε με το λευκό κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν για 1-2 λ. 
Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε, τα ντοματάκια κονκασέ, τα βρασμένα ρεβύθια, τη πάπρικα, αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8-10 λ περίπου.
Προσθέτετε τα μύδια, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε υψηλή και βράζετε για 2 λ. Μετά ανακινείτε τη κατσαρόλα και ελέγχετε αν έχουν ανοίξει όλα τα μύδια. Αν δεν έχουν ανοίξει, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 λ ακόμα. Αν ακόμα κάποια μύδια δεν έχουν ανοίξει αφαιρέστε τα από τη κατσαρόλα και πετάξτε τα.
Σερβίρετε σε μπολ το φαγητό, το πασπαλίζετε με το κόλιανδρο και το τσίλι, προαιρετικά και με επιπλέον πάπρικα και μαύρο πιπέρι και καλή σας … όρεξη.

 

 

 

Συνταγή απο το: Syntayes

 

 

Ετικέτες: ρεβύθια