Φασολάδα η... ελληνική

Posted by mato 03/10/2017 0 Comment(s) Συνταγές,

 

Υλικά:


500 γρ φασόλια χοντρά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ φλυτζ του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ πιπεριάς
¾ του φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
2 κλαδιά σέλινο
½ σελινόριζα σε κυβάκια
½ κουτ του γλυκού πάπρικα ή μπούκοβο
1 καυτερή πιπεριά
8 με 9 φλυτζ του τσαγιού ζεστό νερό (αναλόγως πόσο πηχτή μας αρέσει)
αλάτι
πιπέρι

 

Διαδικασία:


Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.* Χύνουμε το νερό και προσθέτουμε νέο, ζεστό. Τα βράζουμε 20 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσουν τα φασόλια. Αφού σκάσουν τα φασόλια, ρίχνουμε ντοματοχυμό, τον πελτέ, αλάτι, ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του σέλινου, την πάπρικα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, όταν και το φαγητό μας να είναι έτοιμο.

και.. κάτι ακόμα
*καλά και άγια τα φασόλια αλλά η αλήθεια είναι ότι για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, πέφτουν λίγο βαριά. Γι’αυτό το λόγο, κάνουμε το πρώτο βράσιμο ώστε να είναι είναι πιο εύπεπτο το φαγητό.
Συνοδεύεται ιδανικά με ελιές, τουρσί, παστά ψάρια, κ.α.

 

 

Συνταγή απο το: The gastrin

 

Ετικέτες: Φασολάδα