Χοιρινή Τηγανιά

Posted by mato 17/10/2017 0 Comment(s) Συνταγές,

Υλικά

250 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο
1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στη μέση και χωρισμένα στα φύλλα τους
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
50-70 γραμμ. ξύδι μπαλσάμικο
50-100 γραμμ. μέλι
500 γραμμ. μαύρη μπύρα
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία

Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αδειάζουμε τα λουκάνικα και το λάδι τους σε ένα μικρό σουρωτήρι και τα κρατάμε στην άκρη. Το λίπος που βγάζουν το πετάμε.

Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα ξανά τα λουκάνικα τη δάφνη, σβήνουμε με το ξύδι και ξύνοντας τα κομματάκια που τυχόν έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα και θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας.

Προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα, το ζωμό και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και κλείνουμε με μια πλαστική μεμβράνη ή με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί. Στην περίπτωση της μεμβράνης κάνουμε 4 μικρές τρυπούλες με ένα μαχαίρι.

Βράζουμε για μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Στα τελευταία 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Συνοδεύουμε το φαγητό με το ρύζι.

 

Συνταγή απο το: Reader

 

 

Ετικέτες: Χοιρινή Τηγανιά