Ρεβύθια με σπανάκι και κάρυ

Posted by mato 02/03/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

 

Υλικά:
500 γρ. βρασμένα ρεβίθια
4 κούπες σπανάκι κομμένο
Μισή κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πουμαρό ντομάτα ή φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουτ.σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1 & 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
1 κουτ.γλ. μαύρη ζάχαρη

 

Διαδικασία:
Πολτοποιούμε σε μίξερ το τζίντζερ και το κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μείγμα

Προσθέτουμε το κάρυ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά

Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, το σπανάκι και αλάτι

Σιγοβράζουμε για ακόμα 5-10 λεπτά

Τα ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ είναι έτοιμα!

Tips

Σέρβιρέ το ζεστό μαζί με ρύζι!

 

 

 

Συνταγή απο το : Nostimada

 

 

Ετικέτες: Ρεβύθια