Γλυκόξινα ρεβίθια

Posted by mato 17/05/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

Υλικά
500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
2 κουτ. σούπας λάδι
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κομμάτι τζίντζερ 2 εκ., ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα (φτιάχνουμε μόνοι μας ή αγοράζουμε έτοιμο μείγμα μπαχα­ρικών σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα)
3 κουτ. σούπας πουρές ταμάρινδου (μόνο σε καταστήματα με ασιατικα τρόφιμα, αντικαθιστούμε με 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ, στον οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη)
4 ώριμες ντομάτες, σε κύβους
4 κουτ. σούπας φύλλα κόλιανδρου ή μέντας ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

 

Διαδικασία
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια καλά, και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση και αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-11/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό τα ρεβίθια να είναι μαλακά σε αυτό το στάδιο, γιατί δεν θα μαλακώσουν άλλο μόλις προστεθεί η σάλτσα. Στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, προσθέτουμε το τζίντζερ ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το τσίλι, το γκαράμ μασάλα και αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πουρέ ταμάρινδου και τις ντομάτες, και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 500 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε με ψωμάκια roti.

 

 

Συνταγή απο το : Gastronomos

 

 

 

Ετικέτες: ρεβίθια