Γέµιση γαλοπούλας µε πλιγούρι

Posted by mato 06/12/2018 0 Comment(s) Συνταγές,

Υλικά (για 8-10 άτοµα)

 

τα εντόσθια µιας γαλοπούλας 3-4 κιλών100 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες
100 γρ. πράσο, ψιλοκοµµένο
100 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκοµµένες
150 γρ. πλιγούρι
2 κ.γ. ντοµάτα, συµπυκνωµένη
150 ml λευκό κρασί
250 γρ. κάστανα, βρασµένα, ξεφλουδισµένα και κοµµένα
50 γρ. κουκουνάρι
150 ml νερό αλάτι
πιπέρι
½ κλωνάρι φρέσκου θυµαριού
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριµµένη  
40 γρ. µουστάρδα µε σιναπόσπορους


Εκτέλεση

 

Πλένουµε και κόβουµε σε κοµµάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Τα σοτάρουµε σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, µε το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές. Ρίχνουµε το πλιγούρι και την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για µερικά λεπτά ακόµη. Σβήνουµε µε το κρασί.

Προσθέτουµε τα κάστανα, το κουκουνάρι και το νερό και αφήνουµε το µείγµα να βράσει µέχρι να πιει όλα τα υγρά. Δοκιµάζουµε τη γεύση και προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και στο τέλος το φρέσκο θυµάρι. Λίγο προτού γεµίσουµε µε το µείγµα τη γαλοπούλα, ρίχνουµε το τριµµένο τυρί και τη µουστάρδα και ανακατεύουµε απαλά.

 

 

 

Συνταγή απο το : To Vima

 

 

Ετικέτες: πλιγούρι