Μπιφτέκια με Κινόα-Πληγούρι, Γλυκοπατάτες και Καρότα

Posted by mato 21/02/2019 0 Comment(s) Συνταγές,

Υλικά


250 γρ. κόκκινη γλυκοπατάτα
100 γρ. καρότα
120 γρ. κινόα με πληγούρι Tipiak
100 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι χοντρό

 

Για τη συνοδευτική σάλτσα


100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 ραπανάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Πάπρικα
Φρέσκο κόλιανδρο

 

Διαδικασία

 

Τεμαχίζουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα, τοποθετούμε σε στενό ταψί ραντίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,  τα σκόρδα ολόκληρα, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, την πάπρικα, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 220ο C.

Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα πολτοποιούμε μ΄ένα πιρούνι.

Σ΄ενα κατσαρολάκι βάζουμε 600 ml. νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την κινόα με πληγούρι, βράζουμε για 10-12 λεπτά και στραγγίζουμε.

Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε  τα ψημένα λαχανικά, την κινόα με πληγούρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κόλιανδρο και μερικά πράσινα φύλλα από τα καρότα, αν έχουμε ολόφρεσκα καρότα με τα πράσινα μέρη τους, τη μαντζουράνα, το αλεύρι και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά σ΄ένα μείγμα, τελος προσθέτουμε θρυμματισμένο το τυρί.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σένα δίσκο ψησίματος, λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας και πλάθουμε 16 μπιφτέκια, ψήνουμε στους 180ο C. για περίπου 30 λεπτά.

Τ” αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας με όλα τα υλικά τα ραπανάκια τριμμένο και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με ανάμεικτη σαλάτα ή τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε veggie burgers.

 

 

 

Συνταγή απο το : Funky Cook

 

 

Ετικέτες: Κινόα Πληγούρι