Φακές Ψιλές Μαύρες "Beluga" Εισαγωγής (Καναδάς) /Κιλό

Φακές Ψιλές Μαύρες "Beluga" Εισαγωγής (Καναδάς)
Views: 23731 Κωδικός Προϊόντος: 10.01001
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
6,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 5,31€
Ποσότητα: Καλάθι

 

Οι φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες καθιστά τις φακές μια τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών τους. Είναι φυσικά όσπρια χωρίς γλουτένη. Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές του γλυκαιμικού δείκτη (χαμηλή GI) και η ανθεκτική περιεκτικότητα σε άμυλο τις καθιστούν κατάλληλες για μια διαβητική δίαιτα. Από όλες τις φυτικές τροφές, οι φακές περιέχουν το περισσότερο φυλλικό οξύ!

Οι φακές ακόμη αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος. Επιπλεον οι φακές περιέχουν σίδηρο, ο σίδηρος παίζει έναν αναπόσπαστο ρόλο στον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης στο αίμα και μυοσφαιρίνης στους μύες, και οι δύο από τους οποίους μεταφέρουν οξυγόνο στα κύτταρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κόπωση και η κούραση είναι συνήθως τα πρώτα συμπτώματα που παρατηρούν οι άνθρωποι όταν είναι χαμηλά σε σίδηρο.Το να συμπεριλαμβάνετε τακτικά φακές στη διατροφή σας βοηθήσει να αυξήσετε τη λήψη σιδήρου.

Οι φακές αποτελούν πολύ καλή πηγή μαγγανίου. Αυτό το ορυκτό αποθηκεύεται κυρίως στα οστά μας και στα μεγάλα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών και του παγκρέατος. Το μαγγάνιο παίζει ρόλο στη διατήρηση της φυσιολογικής στάθμης σακχάρου στο αίμα και βοηθά στην προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.